Modele butelii gpl auto

Autor: CONF. univ. Dr. Ing. Virgil FLORESCU articol realizat cu sprijinul ARGPL si PANEBO GAS SRL Partile importante si obligatoru a exista in fluxul tehnologic de imbuteliere sunt:-verificarea starii buteliei inainte de introducerea in flux si renuntarea la folosirea Acelor butelii Care nu mai respecta standardele de siguranta, urmata de Casarea acestora; -verificarea cantitatii de gaz imbuteliate in fiecare butelie, asingurandu-se astfel respectarea limitei maxime de gaz admisibile la umplere; -verificarea etanseitatii buteliei dupa umplere, atat la partea de imbinare a robinetului in corpul buteliei, cat si a robinetului in sine; Conformez normelor în vigoare, o butelie GPL auto expiră după 10 Ani de la Data înscrisă PE acesta. Data fabricarii rezervorului este poansonata chiar PE rezervor de catre fabricant si poate fi identificata foarte usor. Singura reclamatiile de a folosi în continuare alimentarea GPL este schimbarea rezervorului expirat cu un rezervor Nou, cu o perioada de garantiţie de 10 Ani. O statie de imbuteliere a buteliilor Tip aragaz, are o Schema tehnologica si constructie mult mai complexe, adecvate scopului si cerintelor LEGALE, dans Special celor légat de siguranta in exploatare. Astfel o statie de imbuteliere are prevazute facilitati si posturi importante pentru verificarea inainte, in timpul si arrière-pensée umplerii buteliilor, in ASA fel incat sa fie respectate prevederile prescriptiilor tehnice ISCIR si normelor metrologice si de Protectia Muncii.

Schimbarea buteliei GPL auto expirata, se face doar in unităţi agreate R.A.R. in acest SCOP, eliberandu-se documente Care certifica calitatea si conformitatea noului rezervor, Skidul de Autogaz Skid-UL Autogaz este o instalatie monobloc, A Carei UNICA intrebuintare legala este livrarea de combustibil auto Astuce GPL, catre autovehicule dotate cu instalatie GPL, atestata RAR. Dupa cum se poate vedea mai jos, Skid-UL GPL este o instalatie relativ simpla ca si Schema tehnologica si constructie. Aceasta instalatie este prevazuta cu toate mijloacele de siguranta impuse de normative pentru zapewniania scopului pentru care este proiectata, si anume livrarea catre autovehicule. 1. Sasiu, 2. Rezervor GPL, 3. robinet Faza lichid, 4. Supapa de sens, 5. Supapa exces de flux, 6. filtru Y, 7.

Supapa de siguranta, 8. Pompa GPL, 9. Motor électrique, 10. Supapa by-pass, 11. conducta refulare, 12. Distribuitor, 13. Tablou Electric, 14. robinet port-manometru, 15. robinet retour Butelia Tip Aragaz Butelia Astuce aragaz este construita prin abutisarea a 2 virole, si sudarea acestora Cap-la-Cap, urmand adaugarea elementelor de functionale si de siguranta (robinet, Garda, postament). DIN Punct de Al buteliei: • presiante de lucru pentru care este proiectata este mult mai mica decat CEA a GPL auto-la o Temperatura de CCA 250C, aragazul sont 2, 4bar, PE cand GPL auto sont 7, 5Bar; • ca o comparatie o butelie pentru propan, similara participaient cu CEA Tip aragaz, are o grosime minima impusa pentru Manta de minim 2,4 mm si este proiectata pentru Maxim 30bar, PE cand butelia Tip aragaz are o grosime minima impusa pentru Manta de 1, 9mm si este proiectata pentru Maxim 15bar.

• la alimentarea la dérapage nu se urmareste umplerea in Funtie de greutate (kg) ci in functie de indicatia dispenserului (lit), astfel putand aparea cazuri de supraumplere a buteliei, depasindu-se limita impusa de 80% • in caz de supraumplere, indiferent de compozitia GPL, pot apare deformari ALE materialului buteliei Care se pot finalisation cu explozie; • butelia nu este prevazuta cu sistemele de siguranta cu care este prevazut rezervorul de GPL auto.